image

Massage fysiotherapie

Verlichting van pijn en stress door middel van gerichte massagebehandelingen

Massage fysiotherapie

Massage fysiotherapie is een vorm van fysiotherapie die zich richt op het behandelen van spier- en gewrichtsproblemen met behulp van verschillende massage- en mobilisatietechnieken. Het doel van deze therapie is om pijn te verminderen, spieren te ontspannen, de doorbloeding te verbeteren en de mobiliteit te vergroten.

De massage fysiotherapeut gebruikt technieken zoals diepe weefselmassage, triggerpointtherapie, fricties en dwarse fricties om de spieren en het bindweefsel te behandelen. De mobilisatietechnieken zijn erop gericht om de gewrichten te bewegen en te mobiliseren.

Massage fysiotherapie kan worden ingezet bij verschillende klachten zoals spierpijn, stijfheid, gewrichtspijn, rugklachten, nek- en schouderklachten, sportblessures en stressgerelateerde klachten. Het kan zowel curatief als preventief worden ingezet en wordt vaak gecombineerd met andere vormen van fysiotherapie zoals oefentherapie en manuele therapie.

Een massage fysiotherapeut is een gediplomeerde fysiotherapeut die zich heeft gespecialiseerd in massage- en mobilisatietechnieken. Tijdens een behandeling zal de therapeut eerst een grondige analyse uitvoeren om te bepalen welke technieken het meest geschikt zijn voor de specifieke klacht van de patiënt.

Wordt uitgevoerd door:

Manuele therapie /  Sportfysiotherapie 

Informatie

Massage fysiotherapie is een specialisme binnen de fysiotherapie dat zich richt op het verminderen van pijn en spierspanning door middel van verschillende massage-technieken. Het doel van deze behandeling is het verbeteren van de mobiliteit en het herstellen van de balans in het lichaam.

Mogelijke oorzaken voor massage behandeling

Klachten die behandeld worden met massage fysiotherapie kunnen verschillende oorzaken hebben, zoals een verkeerde houding, overbelasting of spanning. Dit kan leiden tot klachten zoals stijfheid, pijn en verminderde mobiliteit.

Klachten die behandeld worden

Met massage fysiotherapie kunnen verschillende klachten behandeld worden, waaronder:

  • Rug- en nekpijn
  • Schouder- en armklachten
  • Heup- en bekkenklachten
  • Knie- en enkelklachten
  • Spanningsklachten en hoofdpijn
  • Overige spier- en gewrichtsklachten

Massage behandeling

De massage fysiotherapeut begint altijd met een intakegesprek en een onderzoek om de oorzaak van de klachten te achterhalen. Vervolgens wordt er een behandelplan opgesteld dat is afgestemd op de individuele patiënt. De behandeling kan bestaan uit verschillende massagetechnieken, zoals klassieke massage, triggerpointmassage, bindweefselmassage en sportmassage. Deze technieken zijn gericht op het verminderen van spierspanning en het verbeteren van de mobiliteit.

Na de behandeling

Na de behandeling is het belangrijk om de adviezen van de therapeut op te volgen om het herstelproces te ondersteunen. Dit kan bijvoorbeeld bestaan uit oefeningen om de spieren en gewrichten soepel te houden, een aangepaste levensstijl of advies over hulpmiddelen die kunnen helpen bij het verminderen van klachten.

Massage fysiotherapie is een effectieve behandelmethode bij verschillende bewegingsklachten. Door middel van verschillende massagetechnieken kan een massage fysiotherapeut pijnklachten verminderen en de mobiliteit verbeteren. Na de behandeling is het belangrijk om de adviezen van de therapeut op te volgen om het herstelproces te ondersteunen.

Heeft u een fysiotherapeut nodig voor een massage behandeling? Gebruik dan onze fysio vergelijker en bekijk de ervaringen van andere bezoekers die een massage behandeling hebben gehad.

Massage therapie per stad:

Massage therapie Amsterdam | Massage therapie Den haag | Massage therapie Rotterdam