image

Medische fitness

verbeter je gezondheid onder begeleiding

Medische fitness

Medische fitness is een vorm van fitness die gericht is op het verbeteren van de gezondheid en het verminderen van klachten onder begeleiding van een medische professional. Deze vorm van fitness is geschikt voor mensen die klachten hebben die gerelateerd zijn aan hun gezondheid, zoals rug- of nekklachten, artritis, diabetes of obesitas.

Bij medische fitness wordt er rekening gehouden met de medische geschiedenis van de persoon en wordt er een individueel trainingsprogramma opgesteld dat specifiek is afgestemd op de persoonlijke doelen en mogelijkheden van de patiënt. Het trainingsprogramma kan bestaan uit oefeningen die gericht zijn op het verbeteren van de conditie, spierkracht, flexibiliteit en balans.

Medische fitness wordt meestal uitgevoerd onder begeleiding van een fysiotherapeut of een andere medische professional, die de patiënt kan adviseren en ondersteunen tijdens het trainingsproces. Het doel van medische fitness is om de gezondheid en het welzijn van de patiënt te verbeteren en om de klachten te verminderen of te voorkomen.

Wordt uitgevoerd door:

Medische fitness /  Manuele therapie / sportfysiotherapie 

Informatie

Medische fitness is een vorm van fitness die gericht is op mensen met gezondheidsklachten of beperkingen. Bij medische fitness sport je onder begeleiding van een fysiotherapeut of bewegingsdeskundige. Samen met de trainer stel je een persoonlijk trainingsprogramma op dat gericht is op het verminderen van je klachten en het verbeteren van je gezondheid.

Medische fitness

Er zijn verschillende redenen waarom je voor medische fitness zou kunnen kiezen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je een chronische aandoening hebt, zoals diabetes, COPD of hart- en vaatziekten. Ook bij rugklachten, overgewicht of stressklachten kan medische fitness een goede keuze zijn. Daarnaast kan medische fitness ook helpen om terug te komen na een blessure of operatie.

Wat houdt medische fitness in?

Bij medische fitness ligt de nadruk op het trainen van de juiste spieren en het verbeteren van je houding. De oefeningen die je doet zijn afgestemd op jouw klachten en beperkingen. Daarbij wordt er rekening gehouden met eventuele medicatie die je gebruikt of medische behandelingen die je ondergaat. Het doel van medische fitness is om je gezondheid te verbeteren en je klachten te verminderen.

Voordeel

Het grote voordeel van medische fitness is de begeleiding van een deskundige trainer. Deze kan je helpen bij het opstellen van een persoonlijk trainingsprogramma en je motiveren om door te gaan met sporten. Ook kan de trainer je helpen om je houding te verbeteren en je techniek te optimaliseren. Hierdoor kun je veilig en effectief trainen en voorkom je blessures.

Veilig sporten met medische fitness

Naast het trainen in een groep, is medische fitness ook mogelijk in een individueel traject. Hierbij krijg je nog meer persoonlijke aandacht en kan de trainer nog gerichter inspelen op jouw klachten en beperkingen.

Als je last hebt van gezondheidsklachten of beperkingen en je wilt op een veilige en verantwoorde manier sporten, dan is medische fitness zeker het overwegen waard. Met de begeleiding van een deskundige trainer kun je werken aan je gezondheid en je klachten verminderen, terwijl je ook nog eens plezier hebt in het sporten.

Heeft u een fysiotherapeut nodig voor een medische fitness behandeling? Gebruik dan onze fysio vergelijker en bekijk de ervaringen van andere bezoekers die een medische fitness behandeling hebben gehad.

Medische fitness per stad:

Medische fitness Amsterdam | Medische fitness Den haag | Medische fitness Rotterdam