image

Shockwave fysiotherapie

Effectieve Behandeling van Weefselklachten

Shockwave fysiotherapie

Shockwave fysiotherapie is een behandelmethode waarbij gebruik wordt gemaakt van geluidsgolven om pijnklachten te verminderen en het herstel van weefsel te bevorderen. Deze behandelmethode wordt vaak ingezet bij chronische en/of hardnekkige klachten die niet goed reageren op andere vormen van fysiotherapie.

Bij de behandeling wordt een apparaat gebruikt dat geluidsgolven genereert en deze gericht afgeeft aan het te behandelen gebied. De geluidsgolven stimuleren het herstelproces van beschadigd weefsel door de bloedcirculatie te verbeteren en de stofwisseling te stimuleren. Daarnaast hebben de geluidsgolven een pijndempend effect, doordat ze de zenuwuiteinden in het behandelde gebied tijdelijk verdoofden.

Shockwave fysiotherapie wordt vaak ingezet bij diverse klachten, zoals peesontstekingen, spierpijn, hielspoor, knieklachten en schouderpijn. De behandeling duurt meestal tussen de 5 en 15 minuten en kan soms wat pijnlijk aanvoelen. Na de behandeling kan er soms lichte roodheid of zwelling optreden, maar deze verdwijnen meestal na enkele uren.

Shockwave fysiotherapie wordt uitgevoerd door fysiotherapeuten die zich hebben gespecialiseerd in deze behandelmethode. Zij hebben aanvullende opleidingen en cursussen gevolgd op het gebied van Shockwave fysiotherapie en hebben uitgebreide kennis van de werking en toepassing van deze behandelmethode.

Het is belangrijk om te weten dat Shockwave fysiotherapie niet voor iedereen geschikt is. Mensen met bepaalde medische aandoeningen, zoals zwangerschap, kanker en huidinfecties, kunnen beter geen behandeling ondergaan. Een goede fysiotherapeut zal altijd een uitgebreid onderzoek doen om te bepalen of Shockwave fysiotherapie een geschikte behandelmethode is voor de specifieke klachten en behoeften van de patiënt.

Wordt uitgevoerd door:

Sportfysiotherapie / Manuele therapie / Orthopedische fysiotherapie / Geriatrische fysiotherapie / Kinderfysiotherapie / Bekkenfysiotherapie

Informatie

Shockwave fysiotherapie is een moderne behandelmethode die zich richt op het verminderen van pijn en het bevorderen van het herstel van beschadigd weefsel. De behandeling maakt gebruik van schokgolven die zich via een applicator naar de te behandelen plek in het lichaam worden gestuurd. Hierdoor wordt de bloedcirculatie verbeterd en het herstelproces versneld.

Mogelijke oorzaken voor shockwave fysiotherapie

Klachten die behandeld worden met shockwave fysiotherapie kunnen verschillende oorzaken hebben. Vaak zijn ze het gevolg van overbelasting of verkeerd gebruik van spieren en gewrichten. Dit kan leiden tot klachten zoals tendinitis, fasciitis plantaris, triggerpoints en spierknopen.

Klachten die behandeld worden met shockwave fysiotherapie

Met shockwave fysiotherapie kunnen verschillende weefselklachten behandeld worden, waaronder:

 • Tendinitis (peesontsteking)
 • Fasciitis plantaris (peesplaatontsteking onder de voet)
 • Triggerpoints (spierknopen)
 • Calcificaties (kalkafzettingen in pezen of spieren)
 • Chronische ontstekingen
 • Hielspoor
 • Schouderklachten
 • Tenniselleboog
 • Golfelleboog
 • Jumpers knee
 • Shin splints

Behandeling van shockwave fysiotherapie

Bij een shockwave fysiotherapiebehandeling wordt een applicator op de te behandelen plek geplaatst. Via deze applicator worden schokgolven in het weefsel gestuurd. Dit kan even pijnlijk zijn, maar duurt meestal maar enkele minuten. Na de behandeling kan er sprake zijn van roodheid, zwelling of lichte pijn. Deze verschijnselen verdwijnen doorgaans binnen enkele dagen.

Na de behandeling

Het is belangrijk om na de behandeling rust te nemen en de behandelde plek niet te zwaar te belasten. De fysiotherapeut zal daarnaast ook advies geven over het voorkomen van herhaling van de klachten, zoals oefeningen en leefstijladvies.

Shockwave fysiotherapie is een effectieve behandelmethode bij weefselklachten. Door de schokgolven wordt de bloedcirculatie verbeterd en het herstelproces gestimuleerd. Na de behandeling is het belangrijk om de adviezen van de fysiotherapeut op te volgen om herhaling van de klachten te voorkomen.

 

Heeft u een fysiotherapeut nodig voor een shockwave behandeling? Gebruik dan onze fysio vergelijker en bekijk de ervaringen van andere bezoekers die een shockwave behandeling hebben gehad.

Shockwave therapie per stad:

Shockwave therapie Amsterdam | Shockwave therapie Den haag | Shockwave therapie Rotterdam