image

Frozen shoulder

Klachten
Frozen Shoulder

Nek- en schouderklachten zijn veelvoorkomende problemen die mensen van alle leeftijden en levensstijlen treffen. De klachten kunnen worden veroorzaakt door verschillende factoren, zoals een verkeerde houding, spanning of overbelasting van de spieren in de nek en schouders, letsel of zelfs stress.

Een fysiotherapeut kan helpen bij het behandelen van nek- en schouderklachten door middel van behandelingen gericht op het versterken van de spieren in de nek en schouders, het verbeteren van de mobiliteit en flexibiliteit van de gewrichten en het verminderen van de pijn en spanning in het gebied.

Een veelvoorkomende oorzaak van nek- en schouderklachten is een slechte houding of overbelasting van de spieren. Deze problemen kunnen worden verergerd door stress, gebrek aan slaap en slechte voeding. Een fysiotherapeut kan helpen bij het bepalen van de oorzaak van de klachten en een behandeling op maat aanbieden.

De behandelingen omvatten fysiotherapie gericht op het verbeteren van de houding en het aanleren van de juiste technieken voor tillen en bewegen om verdere blessures te voorkomen. Manuele therapie kan helpen bij het verminderen van pijn en het verbeteren van de bewegingsvrijheid door middel van verschillende technieken om de gewrichten en spieren in de nek en schouders te manipuleren en te mobiliseren. Oefentherapie is gericht op het versterken van de spieren in de nek en schouders en het verbeteren van de mobiliteit van de gewrichten.

Een fysiotherapeut kan zich specialiseren in verschillende gebieden, zoals sportfysiotherapie, manuele therapie, oncologiefysiotherapie, bekkenfysiotherapie of kinderfysiotherapie om specifieke problemen te behandelen en het herstelproces te bevorderen. Het is belangrijk om professionele hulp te zoeken bij een fysiotherapeut als u last heeft van nek- en schouderklachten. Een fysiotherapeut kan u helpen bij het identificeren van de oorzaak van uw klachten en een gepersonaliseerd behandelplan opstellen om uw klachten te verlichten en uw mobiliteit te verbeteren.

Als u last heeft van nek- en schouderklachten, is het belangrijk om professionele hulp te zoeken bij een fysiotherapeut. Een fysiotherapeut kan u helpen bij het identificeren van de oorzaak van uw klachten en een gepersonaliseerd behandelplan opstellen om uw klachten te verlichten en uw mobiliteit te verbeteren. Met de juiste zorg en aandacht kunt u uw nek- en schouderklachten verminderen en een actief en pijnvrij leven leiden.

Maak een afspraak met een specialist