image

Revalidatie fysiotherapie

Revalidatie fysiotherapie

Revalidatie fysiotherapie is een specialisme binnen de fysiotherapie dat zich richt op het optimaliseren van het herstel na een blessure of operatie. Het doel van deze behandeling is het verbeteren van de functie van het lichaam en het verminderen van pijn en ongemak.

Rugpijn, klachten voor arbeidsfysiotherapie

Revalidatie fysiotherapie

Algemene beschrijving Revalidatie fysiotherapie

HIER TEKST

!!!!!!

Oorzaken van klachten

Klachten die behandeld worden met revalidatie fysiotherapie kunnen verschillende oorzaken hebben. Het kan gaan om blessures als gevolg van sport, arbeid of een ongeluk. Ook kan revalidatie fysiotherapie worden ingezet na een operatie om de functie van het lichaam te verbeteren en complicaties te voorkomen.

De symptomen

Met revalidatie fysiotherapie kunnen verschillende klachten behandeld worden, waaronder:

 • Spier- en gewrichtspijn
 • Verminderde mobiliteit
 • Verminderde kracht
 • Verminderd evenwicht
 • Verminderde coördinatie
 • Stijfheid

Verloop van de behandeling

Een revalidatie fysiotherapeut begint altijd met een uitgebreid onderzoek om de oorzaak van de klachten te achterhalen en een behandelplan op te stellen. Het behandelplan is specifiek afgestemd op de individuele patiënt en kan verschillende technieken en oefeningen bevatten, zoals:

 • Bewegingsoefeningen om de kracht en flexibiliteit te verbeteren
 • Coördinatie- en balansoefeningen
 • Hulpmiddelen zoals braces en krukken om de patiënt te ondersteunen
 • Massage- en mobilisatietechnieken om de spieren en gewrichten soepeler te maken
 • Advies over houding en ergonomie om herhaling van de klachten te voorkomen

Het is belangrijk om te onthouden dat deze behandelingen algemene richtlijnen zijn en dat de behandeling die u nodig heeft afhankelijk is van uw specifieke situatie en symptomen. Het is daarom altijd het beste om een afspraak te maken met een gekwalificeerde fysiotherapeut om een persoonlijk behandelplan op te stellen.

Na de behandeling

Na de revalidatie fysiotherapie is het belangrijk om de adviezen van de therapeut op te volgen om het herstelproces te ondersteunen en te voorkomen dat de klachten terugkeren. Dit kan bijvoorbeeld bestaan uit het uitvoeren van oefeningen om de spieren en gewrichten soepel te houden, een aangepaste levensstijl of advies over hulpmiddelen die kunnen helpen bij het verminderen van klachten.

Revalidatie fysiotherapie is een effectieve behandelmethode bij blessures en herstel na operaties. Door het gebruik van verschillende technieken en oefeningen kan een revalidatie fysiotherapeut de functie van het lichaam verbeteren en de klachten verminderen. Na de behandeling is het belangrijk om de adviezen van de therapeut op te volgen om het herstelproces te ondersteunen en te voorkomen dat de klachten terugkeren.


Revalidatie fysiotherapie is een belangrijke stap in het herstelproces van patiënten die moeten herstellen van een blessure, operatie of ziekte. Met behulp van verschillende technieken kan de mobiliteit worden verbeterd en de kwaliteit van leven van de patiënt worden verhoogd. Na de behandeling is het belangrijk om de adviezen van de therapeut op te volgen om het herstelproces te ondersteunen en terugval te voorkomen.

Maak een afspraak met een specialist