image

Bedrijfs- en arbeidsfysiotherapie

Bedrijfs- en arbeidsfysiotherapie

Arbeidsfysiotherapie is een gespecialiseerde tak van fysiotherapie die gericht is op het voorkomen en behandelen van klachten die ontstaan door werkgerelateerde activiteiten. Het doel van arbeidsfysiotherapie is om werknemers te helpen om hun werkzaamheden op een gezonde en veilige manier uit te voeren, zonder dat dit leidt tot klachten en blessures.

Slechte werkhouding, arbeidsfysio

Bedrijfs- en arbeidsfysiotherapie

Algemene beschrijving bedrijfs- en arbeidsfysiotherapie

Arbeidsfysio is een op maat gemaakte behandeling die gericht is op het verminderen en voorkomen van klachten die ontstaan door werkgerelateerde activiteiten. Het doel van de behandeling is om werknemers te helpen hun werkzaamheden op een gezonde en veilige manier uit te voeren. Arbeidsfysiotherapie kan bestaan uit verschillende behandelmethoden, zoals oefentherapie, ergonomisch advies en coaching.

Oorzaken voor Bedrijfs- en arbeidsfysiotherapie

Er zijn verschillende oorzaken waarom iemand arbeidsfysio nodig kan hebben. Vaak ontstaan klachten door een verkeerde werkhouding, herhaaldelijke bewegingen, te zware belasting, of een combinatie hiervan. Daarnaast kan ook stress op het werk leiden tot klachten die met arbeidsfysiotherapie behandeld kunnen worden.

De symptomen

Symptomen van werkgerelateerde klachten kunnen variëren van lichte pijn en stijfheid tot ernstige blessures. De meest voorkomende symptomen zijn pijnlijke spieren en gewrichten, vermoeidheid en een verminderde mobiliteit.

Verloop van de behandeling

Het verloop van de behandeling begint met een intakegesprek en een lichamelijk onderzoek om de klachten in kaart te brengen. Vervolgens wordt er een behandelplan opgesteld dat aansluit bij de specifieke klachten en behoeften van de werknemer. Dit behandelplan kan bestaan uit oefentherapie om de spieren te versterken en mobiliteit te verbeteren, ergonomisch advies om de werkomstandigheden te verbeteren en coaching om stress te verminderen.

Het is belangrijk om te onthouden dat deze behandelingen algemene richtlijnen zijn en dat de behandeling die u nodig heeft afhankelijk is van uw specifieke situatie en symptomen. Het is daarom altijd het beste om een afspraak te maken met een gekwalificeerde fysiotherapeut om een persoonlijk behandelplan op te stellen.

Na de behandeling

Na de behandeling zal de werknemer beter in staat zijn om zijn of haar werkzaamheden op een gezonde en veilige manier uit te voeren. Het is echter belangrijk om regelmatig te blijven bewegen en ergonomisch verantwoord te werken om klachten in de toekomst te voorkomen. Arbeidsfysiotherapie kan hierbij helpen door het geven van advies en coaching op maat.

Maak een afspraak met een specialist